Sağlık

Fazla Kiloların Gizli Sebeplerine Dikkat!

Düzenli ve sağlıklı beslenmenize rağmen kilo veremiyorsanız ve hatta kilo almaya devam ediyorsanız sebebi bu problemler olabilir.Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında değerli bilgiler verdi.

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen

Kilo almak istemiyorsak bunlara dikkat etmemiz gerekiyor.

Kötü uyku

Yetersiz ve dengesiz uyku iştahı artırır ghrelin hormonuNaber üölçekleme ve normalden daha fazla üç Tamam, yemeye başlıyoruz. Ayrıca beyin gerilim altındayken kortizon hormonu salgılar ve bu hormon ükesimde Oaz önce b üy ünedeni k’dır.  

Uzun Periyodik Stres

uzun s ügüven stressonuç olarak glukokortikoidhormon salgılanır ,Bu hormondaki yağ üsenin hücrelerin üçbüyümesini sağlar.

Menopoz

Menopoz döneminde yağ artışıhemen hemen her kadın oluşma eğilimindedir. östrojen eksikliği, yaşlanma süreci, ghrelin hormonu üYorgunluğa bağlı olarak şifalı ve hareketsiz yaşam bunların nedeni olabilir.

Cushing sendromu

ko rtizoben hormon; Aşırı, kontrolsüz yükselme sonucu gelişen bu sendromv ükesimde üçÖnemli miktarda su tutulmasına neden olur. üZ üzerinde yuvarlak ve kırmızı bir g Ornt ügerçekleştiği.  

Doğum kontrol hapları

D Doğum kontrol hapının doğrudan kilo aldırdığına dair bilimsel bir bilgi yoktur. Ama v üKesiklerde hormonların değişmesine bağlı iştah artışı, hareketsiz yaşam, aşırı üççikolata veya şekerli yiyecek üKesme isteği nedeniyle kişide yağlanma durumu olabilir.

hipotiroidizm

Tiroid güç metabolizmasını düzenleyen organlardan biridir.Hipotiroidizmde bu hormon yavaştır veya yoktur. üç   üçalışık olmadığın O temiz bir durumdu. Bu hormon düşüktür. üçalıştığın zaman ügerekli enerjiyi kes üçışık üçÇıkaramaz ve yağ olarak depolar ve bu nedenle kişide yağlanmaya neden olur.

antidepresanlar

psikotrof kümesi üç Kilo almanın 2 ana nedeni vardır. Bunlardan birincisi iştahı artırır, ikincisi metabolizmayı yavaşlatır ve üBunlar kesme gücü temizleme engellemeleridir.

Polikistik Over Sendromu

Oözellikle rahim ve çevresindeki andominal dokuda Olgen’in yağlanması nedeniyle ükesim gerekli hormonları salgılayamaz. Oiyileşemez veya kararsız bir biçimde görünemez OR üyor.Ancak v ükilo alımını azaltmak üçünkü reçineye girer ükilo almaya başlıyor.V ükilo aldık üç PCOS meydana gelir. PKOS’umuz var üçVe kişi kilo alıyor, görüyorsunuz. OT üreklam Ong üBEN üçbu s ütekrar üç devam ediyor. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu